Βody power

Tο Body power είναι ένα διαλειμματικό πρόγραμμα άσκησης που χρησιμοποιεί διαστήματα επιβάρυνσης 3 έως 6 λεπτών περίπου και με διάλειμμα 30 δευτερολέπτων έως 1,5 λεπτού, ενώ όλο μαζί διαρκεί συνολικά 50-55 λεπτά.

 

Σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα εκτελούνται 50-100 επαναλήψεις για κάθε μυική ομάδα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα άθλησης που χρησιμοποιεί όλες τις βασικές μυικές ομάδες του σώματος (πόδια, στήθος, πλάτη, ώμοι, δικέφαλους, τρικέφαλους, κοιλιακούς) ξεκινώντας πάντα με ένα διάστημα προθέρμανσης που περιλαμβάνει λίγο από όλα τα μέρη του σώματος.

 Το Body power γίνεται στην αίθουσα ομαδικών τμημάτων ενώ χρησιμοποιεί μπάρες και κιλά που μοιάζουν με αυτές της αίθουσας των ελευθέρων βαρών, μόνο που είναι πιο μικρές σε μήκος και διάμετρο αλλά και πολύ πιο ελαφριές.

Οι ασκήσεις που χρησιμοποιούνται είναι οι κλασικές ασκήσεις της προπόνησης με ελεύθερα βάρη όπως καθίσματα, προβολές, άρσεις θανάτου, όρθια κωπηλατική, πιέσεις στήθους, κάμψεις δικεφάλων, γαλλικές πιέσεις κ.ά, με μικρές τροποποιήσεις για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμών. Στα ενδιάμεσα διαστήματα προτείνονται δυναμικές και στατικές διατάσεις με έμφαση στους μυς που χρησιμοποιήθηκαν.

  Τα  οφέλη από ένα πρόγραμμα Body power είναι τα εξής:

  • -Βελτιώνει τη δύναμη και την αντοχή των μυών αλλά και συνδέσμων και τενόντων
  • -Αυξάνει την πυκνότητα των οστών.
  • -Βελτιώνει τη μυική ισορροπία και σταθερότητα του σώματος.
  • -Αυξάνει την κατανάλωση λίπους.
  • -Βελτιώνει το σχήμα του σώματος και τη λειτουργία των μυών.
  • -Βελτιώνει την ορμονική λειτουργία και δυναμώνει τον ανοσοποιητικό μηχανισμό.

 

Το action exclusive  σε προκαλεί να δοκιμάσεις ίσως ένα από τα δυναμικότερα και αποτελεσματικότερα μαθήματα αίθουσας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη  9:30 _ 10:30 και 19:00 - 20:00    Αντέχεις την ένταση;;