Τεστ αερόβιας ικανότητας. Γιατί το χρειαζόμαστε στην προπόνησή μας
Είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιούμε στο γυμναστήριο μας για να καθορίσουμε την αερόβια ικανότητα του αθλούμενου την συγκεκριμένη στιγμή που κάνει το τεστ.
Λιπομέτρηση. Γιατί μας βοηθάει στην προπόνηση
Είναι μια διαδικασία που την εκτελούμε στο γυμναστήριο μας και ως αποτέλεσμα μας δίνει πληροφορίες για όλες τις διαστάσεις του σώματος αλλά και ποσοστό λίπους , κιλά λίπους , ποσοστό άλιπης μάζας , ΒΜΙ, Βασικό Μεταβολισμό και υγρά που περιέχει το σώμα το
Functional training ( Λειτουργική προπόνηση)
Ένα είδος προπόνησης που έχει ως στόχο την βελτίωση όλων των κινητικών λειτουργιών - ικανοτήτων του σώματος. Σκοπός της είναι να οδηγήσει ένα αγύμναστο σώμα στις κινητικές ικανότητες που είχε όταν ήταν γυμνασμένο ( νεανική ηλικία) ενώ ένα καλά γυμνασμέν
Τα οφέλη της Yoga
Η πολυδιάστατες προσαρμογές που μπορούν να επέλθουν μέσω της Yoga
Σούπερ σετ, δι-σέτ, τρι-σέτ; Τί, πού, πώς;
Σήμερα ένας παλιός μαθητής μου με ρώτησε κάτι που έχω ακούσει πολλές φορές. Τα σούπερ σετ, δι-σετ και τρι-σετ είναι από τις πιο στοιχειώδης προπονητικές μεθόδους. Είπα να το αναλύσω λίγο…για να ξεκαθαρίσω μία και καλή οποιαδήποτε απορία για τις διαφορές τ
Μήπως τα αθλητικά σου παπούτσια κάνουν περισσότερο κακό αντί καλό;
Πρίν κανένα εξάμηνο μετά από συνεχή ενόχληση στον αυχένα και στην θωρακική μοίρα απευθύνθηκα σε ένα κορυφαίο φυσιοθεραπευτή στο χώρο.
Ταυτόχρονη προπόνηση (αντοχή και δύναμη/υπερτροφία). Γίνεται;
Τελικά το άκουσα αρκετές φορές ώστε να αποφασίσω να γράψω κάτι για αυτό. Ενα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που προπονείται και (φυσικά;) εκτιμά τον μυϊκό του ιστό πιστεύει και φοβάται ότι αν κάνει πολύ αερόβια προπόνηση θα διακινδυνεύσει αυτόν.
Κυκλική Προπόνηση
Η μέθοδος της κυκλικής προπόνησης χαρακτηρίζεται από εναλλασσόμενες ασκήσεις για το άνω και το κάτω μέρος του σώματος όπου εκτελούνται σε σταθμούς και χρησιμοποιείται ευρέως για τις θετικές επιδράσεις όπου επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό (Aniceto, 2015)
“Απαγορευμένες” ασκήσεις και Ωμική Πρόσκρουση: Τι πρέπει να ξέρεις.
“Απαγορευμένες” ασκήσεις και Ωμική Πρόσκρουση: Τι πρέπει να ξέρεις. Χθες ένας φίλος στο γυμναστήριο που προπονούμαι ο οποίος τυχαίνει να φοιτεί σε μια άλλη αντίστοιχη σχολή (δεν έχει σημασία ποια) από αυτή που διδάσκω ο ίδιος (A.F. Studies), μου έκανε μια
Μέθοδος PNF
Γιατί κάποτε σε αυτή τη χώρα πρέπει να μάθουμε να κάνουμε διατάσεις!
Μην τρελαίνεσαι αν ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου την πρωτεΐνη
Πόσες φορές τα έχω πάρει στο κρανίο όταν ξεχνάω να πέρνω την πρωτεΐνη μαζί μου στο γυμναστήριο. Το τέλος του κόσμου….Ξέρεις τι εννοώ. Κάτι σαν:
Superset
Η προπόνηση με αντιστάσεις είναι ένα βασικό κομμάτι στη ζωή ενός ανθρώπου όπου επιθυμεί έναν υγιή οργανισμό και μια καλή ποιότητα ζωής. Το κάθε άτομο έχει τις δικές του ανάγκες και την προσωπική του προπονητική εμπειρία, ή ηλικία όπως ονομάζουν πολλοί.