Pilates Props

Το Pilates Props είναι ένα ακόμα κομμάτι του Pilates Academy που σας παρέχει η σχολή μας.

 

http://actionclub.eu/articles/432/Pilates-Academy

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασικό - Μεσαίο - Προχωρημένο επίπεδο.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι : magic circle, foam roller, elastic band, μικρή και μεγάλη μπάλα. Πιο αναλυτικά, 

 

 

  • MAGIC CIRCLE - (Fitness ring) 
    ο αυθεντικός μικρός εξοπλισμός που δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates. Χρησιμοποιείται κυρίως στο ρεπερτόριο του Mat ως πρόσθετη αντίσταση για τους μύες των χεριών και των ποδιών και για την ανάπτυξη νευρομυικής συναρμογής. 

  • FOAM ROLLER
    ένας κύλινδρος που δημιουργήθηκε από τον Moshe Feldenkrais για απελευθέρωση της περιτονίας και ο οποίος πρόσφατα προστέθηκε στo Pilates από φυσιοθεραπευτές και δασκάλους Pilates για αποκατάσταση. Το Foam Roller είναι μία ασταθής επιφάνεια πάνω στην οποία πρέπει να σταθεροποιηθείς ενεργοποιώντας εν τω βάθη μύες και αναπτύσσοντας νευρομυική συναρμογή. Είναι ένα αναντικατάστατο όργανο για τη δημιουργία προγραμμάτων στοχευόμενων στην διόρθωση στάσης σώματος. 

  • ΜΙΚΡΗ/ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ
    λόγω της σφαιρικής μορφής τους δημιουργούν περισσότερο έργο για τους σταθεροποιούς μύες της σπονδυλικής στήλης, κάτι που καθιστά τις μπάλες αναντικατάστατες για τα προγράμματα αποκατάστασης. Ο Joseph Pilates δεν χρησιμοποιούσε μπάλες στην πρακτική του αλλά καθώς η Μέθοδος εξελίχθηκε η μπάλα ενσωματώθηκε στο ρεπερτόριο ως ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο μπορεί να επιταχύνει την διαδικασία μάθησης και να διευρύνει το αυθεντικό ρεπερτόριο.

  • ELASTIC BAND
    προσθέτει ελαφριά αντίσταση σε μια προπόνηση Pilates. Τα Elastic bandsέχουν χρησιμοποιηθεί από φυσιοθεραπευτές ως βοηθήματα στην αποκατάσταση. Προσθέτοντας αντίσταση σε μία άσκηση μπορούμε να την μετατρέψουμε είτε σε πιο δύσκολη για τους μύες που στοχεύουμε είτε σε πιο εύκολη βοηθώντας στην ολοκλήρωση της κίνησης.