Γιατί να δοκιμάσετε το Reformer Pilates

 

Η άσκηση χρησιμοποιώντας το κρεβάτι pilates αποτελεί έναν απαιτητικό και άκρως αποτελεσματικό τρόπο εκγύμνασης. Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ να ξεκινήσεις κάποιο είδος άθλησης αλλά δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, το pilates reformer είναι η τέλεια άσκηση

Αυτό γιατί, σε αντίθεση με άλλα είδη γυμναστικής που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, το pilates reformer γυμνάζει όλο το σώμα. Πόδια, χέρια, πλάτη, κοιλιά, όλα τα σημεία του σώματος συμμετέχουν στις ασκήσεις! Θα το καταλάβεις για τα καλά την επόμενη μέρα της άθλησης!

Επίσης, τα ελατήρια της κατασκευής προσφέρουν συνεχώς αντίσταση καθώς εκτελείς τις κινήσεις, με αποτέλεσμα να δυναμώνουν οι μύες και να τονώνεται το σώμα. Τα ελατήρια αυτά μπορεί να προσαρμοστούν στις ανάγκες σου, δηλαδή υπάρχουν διαβαθμίσεις, από πιο χαλαρά ως πιο σκληρά. Έτσι, μπορείς να αντιλαμβάνεσαι την πρόοδο με την πάροδο του καιρού και να θέτεις νέους, πιο υψηλούς στόχους. 

Δεν είναι μόνο για την ενδυνάμωση του σώματος αλλά κ για την ορθοσωμία εξίσου! Η εκγύμναση του κορμού κατά το μάθημα στο κρεβάτι pilates δε βοηθά μόνο στο να σχηματίσεις τους τέλειους κοιλιακούς αλλά και στο να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, που τείνει να επιδεινώνεται από την καθιστική ζωή που κάνουμε. Οι ασκήσεις στο κρεβάτι θα δυναμώσουν τους μύες της πλάτης και θα βοηθήσουν στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Έτσι, θα ξεφορτωθείς αυτή την ελαφριά καμπούρα που μπορεί να σε ταλαιπωρεί και θα δείχνεις ψηλότερη.

Το pilates reformer είναι η ιδανική μέθοδος εκγύμνασης και για την πρόληψη και την αποκατάσταση των τραυματισμών. Κατά την άθληση στο κρεβάτι, οι κινήσεις είναι ήπιες και συστηματικές, ενώ απουσιάζουν οι απότομες και γρήγορες κινήσεις κατά τις οποίες ο αθλούμενος μπορεί να χάσει τον έλεγχο και να τραυματιστεί. Επιπλέον, το γεγονός ότι τα τμήματα είναι ολιγομελή και υπάρχει πάντα επιτήρηση από ειδικό γυμναστή και εξατομικευμένο πρόγραμμα μειώνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα τραυματισμού. 

Και δεν ξεχνάμε και τις μέλλουσες μανούλες!!  δεν υπάρχει καταλληλότερη άσκηση  από το pilates reformer κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Αφενός αποτελεί μία ήπια γυμναστική, απόλυτα ασφαλή για μία εγκυμονούσα και αφετέρου σε φέρνει σε επαφή με τις ανάγκες του σώματός σου και βοηθά στον έλεγχό του, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό κατά τον τοκετό. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς το γιατρό που σε παρακολουθεί.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο εμπνευστής της μεθόδου reformer Joseph Pilates υποστηρίζει ότι με 10 μαθήματα στο pilates reformer νιώθεις τη διαφορά στον εαυτό σου, στα 20 τη βλέπουν οι άλλοι επάνω σου και στα 30 το σώμα σου έχει μεταμορφωθεί! Και πράγματι αυτό δεν είναι υπερβολή αφού όσοι ακολουθούν τακτικά τη μέθοδο έχουν δει θεαματικές αλλαγές στο σώμα τους!

Στο χώρο του Action Exclusive Θα βρέιτε τμήματα Reformer κάθε Δευτέρα Τετάρτη 18:00-19:00, Πέμπτη 19:00-20:00 και Παρασκευή 20:00-21:00