POWER STRENGTH CIRCUIT WORKOUT

Είναι μια κυκλική προπόνηση στην αίθουσα του group fitness, δλδ ένα κύκλωμα διαφορετικών ασκήσεων είτε με βάρη είτε με το βάρος του σωματος που περιλαμβάνει ασκήσεις αντοχής,  αντίστασης, αερόβιο υψηλής έντασης και ασκήσεις κοιλιάς. Στοχεύει στη δημιουργία αντοχής και στη μυϊκή αντοχή.Η κυκλική προπόνηση, όπως αναφέρει και η ετυμολογία της λέξης, είναι η προπόνηση που πραγματοποιείται σε «κύκλο». Αυτό σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα να εκτελείς διάφορες ασκήσεις διαδοχικά, περνώντας από την ολοκλήρωση της μιας στην επόμενη, μετακινούμενος σε κυκλική φορά, μέσα σε καθορισμένη χρονική διάρκεια.

Περιλαμβάνει μια άσκηση αεροβικής μορφής(αναπηδήσεις επιτόπου – jumping jacks ή σκοινάκι ή ελατήριο – burpees), μία άσκηση ενδυνάμωσης κοιλιακών μυών, μία άσκηση ενδυνάμωσης ραχιαίων μυών, μία άσκηση για τους μυς του κορμού και μία άσκηση για τα πόδια .

Όλες οι ασκήσεις εκτελούνται στους παρακάτω χρόνους:

15 δευτερόλεπτα(αρχάριοι)

30 δευτερόλεπτα (μεσαίο επίπεδο)

45 – 60 δευτερόλεπτα (προχωρημένοι – αθλητές)

Μετά από την εκτέλεση της κάθε άσκησης στο συγκεκριμένο χρόνο, που καθορίζεται παραπάνω, αλλάζουμε σταθμό – άσκηση (με κυκλική φορά), ξεκουραζόμαστε για ίσο χρονικό διάστημα (διάλειμμα: άσκηση 1:1) και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των σταθμών – ασκήσεων.

Θα το βρείτε στο γυμναστήριο μας κάθε Πέμπτη 18:00-19:00.