Γιατί Aerobic στην Αίθουσα;

Γιατί AEROBIC στην αίθουσα; Τι είναι; To aerobic, είναι μια μορφή οργανωμένης αερόβιας άσκησης .Κατά την διάρκεια του προγράμματος, με την βοήθεια μουσικής, χορευτικών κινήσεων και γυμναστικών ασκήσεων, δημιουργείται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα την ώρα του προγράμματος.

 

Γιατί κάποιος να κάνει;

To aerobic, προσφέρει βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος την μυϊκής αντοχής και καύση λίπους.  Σε ένα μάθημα aerobic, καταναλώνονται περίπου 500-800 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι ο ασκούμενος θα δει μείωση του ποσοστού λίπους, θα αυξήσει τον μεταβολισμό του και θα βελτιώσει την φυσική του κατάσταση. Πέρα όμως από τα κοινά οφέλη της αερόβιας άσκησης ,η συνύπαρξη δυνατής μουσικής, η ρυθμική εκτέλεση βημάτων και η συνεχούς παρότρυνση από τον instructor, δημιουργεί ιδιαίτερες και ξεχωριστές εμπειρίες στον ασκούμενο. Αυτό όμως που κάνει το aerobic διαχρονικό και ξεχωριστό, είναι αυτό που θα αντικρίσει κάποιος αν την στήσει  έξω από ένα μάθημα. Ένα μεγάλο, λαμπερό χαμόγελο σε όλους.

Ποιοι μπορούν να το κάνουν;

ΟΛΟΙ. Ο καθένας, ανεξάρτητα εμπειρίας , ηλικίας, φύλου. Το μόνο που θα πρέπει να προσεχθεί είναι κάποιο πρόβλημα υγείας  όπου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει άμεσα να έχετε ενημερώσει  τον γυμναστή είτε εσείς, είτε ο γιατρός σας. Ίσως στην αρχή σας δυσκολέψει το πρόγραμμα καθώς είναι έντονο με πολλούς συνδυασμούς βημάτων. Δεν πρέπει όμως να απογοητευτείτε γιατί μετά από 2 μαθήματα θα είστε σε θέση να βγάζετε όλο το μάθημα και να νιώθετε αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα το μαθήματος.

Ανδριέλος Βασίλειος , Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, M.Sc, duth, Maximize Athletic Performance.