Τι είναι η Καλιστενική γυμναστική;

Η καλλισθενική γυμναστική (Calisthenics – Street Workout) είναι ένα σύστημα προπόνησης όλου το σώματος κατά βάση αναερόβιο. Βασικός σκοπός του είναι η αύξηση της δύναμης του σώματος, όπως άλλωστε δηλώνει και το δεύτερο συνθετικό της λέξης «σθένος», χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως παραμελούνται άλλες ιδιότητες όπως η αντοχή, η ευλυγισία, η ισορροπία και ο συντονισμός

 

Το σύστημα αυτό βασίζεται στη χρήση του βάρους του σώματος.

Kερδίζει διαρκώς έδαφος και έχει αναδειχτεί σε μια από τις δημοφιλέστερες μεθόδους γυμναστικής σήμερα. Επιδιώκει την συμμετρική ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος και του απόλυτου ελέγχου του. Εκτός από το ότι αυξάνει και συντηρεί τη μυϊκή δύναμη, βοηθά στην αύξηση της οστικής μάζας, την ενδυνάμωση του συνδετικού ιστού,  την αύξηση του μεταβολισμού και πάνω απ όλα διαμορφώνει χαρακτήρα.
Για το σκοπό αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον πυρήνα του κορμού που είναι οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι, ως κέντρο της ισορροπίας του σώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη μιας καλύτερης στάσης του σώματος, η οποία μας προστατεύει από διάφορους πόνους και τραυματισμούς. Η γυμναστική αυτή βοηθάει για όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας και ενδεχομένως σε άλλα σπορ και αθλήματα.

Περιλαμβάνει:

– Βασικές προοδευτικές ασκήσεις σωματικού βάρους.
– Συνδυαστικές ασκήσεις σωματικού βάρους.
– Hand balancing.
– Ισομετρικές στηρίξεις.
– Εκρηκτικές ασκήσεις.

Το Calisthenics είναι για όλες τις ηλικίες , είναι ενας πολύ ωραίος τρόπος να ανακαλύψεις τις δυνατότητές σου , να εκφραστείς μέσω της κίνησης εφόσον δεν υπάρχουν όρια στο που μπορείς να φτάσεις. Επίσης έιναι πολύ δημιουργικό καθώς νέες ασκήσεις μπορούν να δημιουργηθούν , ο καθένας χτίζει το δικό του στύλ. Οπότε αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό , το Calisthenics ίσως είναι μία πολύ καλή επιλογή για σας.