Γνωρίστε τη Yoga

Τι είναι η Yoga?

 

Eίναι μια σωματική, ψυχική και πνευματική πρακτική ή πειθαρχία, η οποία κατάγεται από την Ινδία. Πρεσβεύει την ένωση της ψυχής με τον Θεό, μέσω συγκεκριμένων μεθόδων, κυρίως του διαλογισμού. Η λέξη γιόγκα έχει διάφορες ερμηνείες και προέρχεται από την ρίζα yuj που σημαίνει ελέγχω, δεσμεύω, ενώνω. Έτσι λοιπόν yoga σημαίνει συνένωση, συνύπαρξη, ένωση. Αυτός που εξασκείται πάνω στη γιόγκα ονομάζεται Γιόγκι (Jogi) ή Γιογκίνι (Yogini) για τη γυναίκα.

 

Είδη Yoga:

 

Hatha Yoga

Η λέξη Hatha (δύναμη), δηλώνει ένα σύστημα φυσικών τεχνικών σε μια συμπληρωματική αντίληψη της Yoga. Ινδουιστική παράδοση θεωρεί ότι ο ίδιος ο Shiva είναι ο ιδρυτής της Hatha Yoga.

 

Ashtanga Vinyasa Yoga

Συνήθως ανεφέρεται απλώς ως Ashtanga Yoga, η οποία είναι ένα στυλ Yoga που ιδρύθηκε από τον K. Pattabhi Jois. Η  σημασία της ονομασίας αποδίδεται ως "σύστημα αναπνοής". Ο σκοπός της είναι για εσωτερική κάθαρση. Αναπνοή και κίνηση μαζί κατά την εκτέλεση των asanas κάνει ζεστό το αίμα, ή όπως λέει ο Pattabhi Jois, βράζει το αίμα. Αποτέλεσμά της είναι η βελτίωση της ροής του αίματος.

 

 

Restorative Yoga

Είναι ένα στυλ της Yoga που χρησιμοποιείται επιπλέον εξοπλισμός όπως είναι τα προσκέφαλα (bolsters), κουβέρτες (blankets), και τα τουβλάκια (blocks). Οι στάσεις συνήθως προσαρμόζονται από ύπτια ή καθιστή στάση και η χρήση του εξοπλισμού βοηθά στη μείωση των φορτίσεων στις αρθρώσεις.

 

 

Power Yoga

Οι στάσεις της Power Yoga μοιάζουν με τις στάσεις που αποτελούν την Ashtanga Yoga, αλλά η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι η εξάσκηση της Power Yoga δεν αποτελείται από μια σειρά στάσεων ή ασκήσεων. Επομένως, οι ασκήσεις και οι στάσεις της Power Yoga δεν είναι κατάλληλες για ηλικιωμένους ή για τα άτομα που μπορεί να υποφέρουν από οποιουσδήποτε τραυματισμούς. 

-           

-       

-           

Iyengar Yoga

Ονομάστηκε και αναπτύχθηκε από τον B.K.S. Iyengar. Είναι μια μορφή της Yoga, που δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, στην ακρίβεια, στην ευθυγράμμιση κατά την εκτέλεση της στάσης του σώματος και στον ελέγχο της αναπνοής.

 

-           

Partner Yoga

Είναι μια μορφή της Yoga που απαιτεί οι ασκούμενοι να είναι σε ζευγάρια. Το κύριο στοιχείο της είναι η επαφή, που μέσω αυτής μεταφέρεται ενέργεια από τον έναν στον άλλον, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

 

 

Oφέλη της Yoga :

  • Βελτίωση της ευλυγισίας
  • Βελτίωση μυϊκής δύναμης
  • Βελτίωση τη στάση του σώματος (ορθοσωμία)
  • Βελτίωση της δύναμης των άκρων
  • Βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Βελτίωση της υγείας των οστών
  • Αύξηση της ροής του αίματος
  • Μείωση του σακχάρου του αίματος
  • Αποφυγή εκφυλιστικών τραυματισμών στις αρθρώσεις
  • Προστασία σπονδυλικής στήλης
  • Σημαντική μείωση του άγχους

     

Σε ποιους απευθύνεται η Yoga :

Η Yoga είναι διαμορφωμένη έτσι ώστε να είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για ηλικιωμένους με καρδιαγγειακές παθήσεις.
 

 

Η Yoga είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής τελείως διαφορετικό στοχεύοντας κυρίως στη τέλεια συνύπαρξη του μυαλού και του σώματος μέσω της αυτοσυγκέντρωσης. Με τη βοήθεια της μουσικής θα σας ταξιδέψει το νου. 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως στο καινούριο μας χώρο θα έχουμε τη δυνατότητα να σας εκαπαιδεύσουμε σε όλα τα είδη της Yoga! Είναι η ευκαιρία σας να το δοκιμάσετε...