Fight Bo

Το Fight Bo είναι ένα πρόγραμμα αεροβικής προπόνησης που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στις αίθουσες ομαδικής γυμναστικής και αποτελεί πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα αντικείμενα του χώρου. Χρησιμοποιούνται κάποιες κινήσεις αυτοάμυνας κατά την διάρκεια του προγράμματος, έχοντας ως στόχους φανταστικούς αντιπάλους.

Γιατί κάποιος να κάνει αυτό το πρόγραμμα?


Σκεφτείτε μια αίθουσα,  με δυνατή μουσική ,έναν fight bo instructor να δίνει τον ρυθμό, και τους ασκούμενους να εκτελούν δυναμικές κινήσεις ταυτόχρονα .Το θέαμα και το συναίσθημα είναι μοναδικό. Συνήθως ένα πρόγραμμα fight bo διαρκεί μία ώρα και επικεντρώνεται στην ισορροπία, την αυτοσυγκέντρωση, την αντοχή, το συντονισμό του σώματός μας και προσφέρει ευεξία. Έχει ως σκοπό την βελτίωση του καρδιαγγειακού μας συστήματος, τη μυϊκή αντοχή και κυρίως την καύση λίπους με έναν διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο. Πρέπει να επισημανθεί ότι σε ένα τυπικό μάθημα fight bo καταναλώνονται περίπου 500-800 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι με τον καιρό θα δούμε αποτελέσματα πάνω στο σώμα μας όσο αναφορά το ποσοστό λίπους. Κάποιοι θα δουν αποτέλεσμα μετά από μερικές εβδομάδες, κάποιοι στον πρώτο μήνα και κάποιοι άλλοι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και έχει σημασία ο σωματότυπος και οι διατροφικές συνήθειες του κάθε ατόμου. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας και θα καλυτερεύσουμε την φυσική μας κατάσταση. Είναι φρόνιμο να αναφερθεί πως όσοι ασχολούνται με αυτό το πρόγραμμα πρέπει να καταναλώνουν αρκετή ποσότητα νερού τόσο πριν όσο και μετά τη διεξαγωγή των ασκήσεων. Τέλος, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του ατόμου γιατί παρόλο που δεν είναι μάθημα αυτοάμυνας, μαθαίνονται τεχνικές επίθεσης και άμυνας.

Μπορούν οι αρχάριοι να το παρακολουθήσουν?

Η απάντηση είναι ναι .Ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό το πρόγραμμα ανεξάρτητα την ηλικία του, το φύλο του ή την εμπειρία του σε προγράμματα αεροβικής άσκησης υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι ασκούμενοι δεν πάσχουν από κάποιο πρόβλημα υγείας. Όμως, επειδή είναι ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής και χρειάζεται καλό συντονισμό του σώματος υπάρχει η περίπτωση να δυσκολευτεί κάποιος στην αρχή. Δεν πρέπει όμως να απογοητευτεί γιατί οι τεχνικές διδάσκονται κατά τη διάρκεια του μαθήματος και παρακολουθώντας 2-3 μαθήματα θα είναι σε θέση να βγάλει και τα περίπου 60 λεπτά

Το μόνο που θέλουμε από εσάς, είναι το μεγαλύτερο χαμόγελο που έχετε και πολύ πολύ   όρεξη για να κάνουμε χαμό στην αίθουσα.


Ελευθέριος Γκουρόπουλος,3ο έτος στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.