training non-stop

Όπως όλοι γνωρίζουμε, διαβάζουμε και ακούμε, η άσκηση προσφέρει πολλαπλά οφέλη  στην υγεία και την γενικότερη λειτουργία του οργανισμού μας. .

 

TRAINING NON-STOP

 

.Συνεχώς μας βομβαρδίζουν με κλισέ εκφράσεις του τύπου ‘η άσκηση βελτιώνει την υγεία’ , ‘η άσκηση βελτιώνει την ποιότητα ζωής’ και άλλες τόσο βαρύγδουπες εκφράσεις.

    Και επειδή αναρωτιέστε, τότε ναι….ΙΣΧΥΟΥΝ όλα αυτά πού ακούτε και διαβάζετε καθημερινά για την γυμναστική. Σαφώς και βελτιώνουμε την υγεία μας, την λειτουργία του σώματος μας την φυσική μας κατάσταση γενικότερα. Επίσης η άσκηση φαίνεται να είναι το ισχυρότερο φυσικό φάρμακο για ασθένειες οξείες η χρόνιες όπως παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου 2, την υπέρταση, αλλά και πιο σοβαρές ασθένειες όπως καρδιόπαθειες και καρκίνο. Είναι αποδεδειγμένα ότι είτε προλαμβάνει αυτές τις παθήσεις είτε μειώνει τις αρνητικές τους συνέπειες.

    ΑΡΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ……….ΟΜΩΣ…..

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝΙΣΟΥΝ;;;;;

 

Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε, είναι ότι για να επωφεληθούμε από τα οφέλη της άσκησης θα πρέπει να προπονούμαστε Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Ι Κ Α, αλλιώς το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βοηθηθούμε από την άσκηση, το αντίθετο μάλιστα καθώς ελλοχεύουν διάφοροι κίνδυνοι με την συνεχόμενη αλλαγή της λειτουργίας του οργανισμού μας, της ενεργοποίησης του μεταβολισμού μας αλλά και την πιθανή αυξομείωση βάρους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να προπονούμαστε συστηματικά γιατί από έρευνες είναι κοινά αποδεκτό ότι για να προσαρμοστεί το σώμα μας και ότι περιλαμβάνετε σε αυτό (αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, μυικές λειτουργίες) θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα 8-12 εβδομάδες συστηματικής και ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ άσκησης. Και όλο αυτό το διάστημα χρειάζεται για την προσαρμογή του οργανισμού μας στην ΄΄νεα΄΄ του ζωή. Έπειτα, συνεχίζοντας την προπόνηση είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουμε όλα τα οφέλη της προπόνησης και με το παραπάνω καθώς δεν είναι μόνο η βελτίωση της σωματικής μας υγείας αλλά και της ψυχικής μας υγείας, της αυτοπεποίθησης μας και της αλλαγής από την ρουτίνα της σύγχρονης ζωής.

    Ωραία θα λέτε μέσα σας…θα πάω για 5-6 μήνες γυμναστήριο και θα λύσω όλα μου τα προβλήματα, θα είμαι υγιής και θα απολαμβάνω και τα οφέλη της καλής φυσικής κατάστασης.

Λ Α Θ Ο Σ!!!!

 

      Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι αυτό που αφήνεις σε αφήνει όπως λέει η λαϊκή έκφραση. Το σώμα μας και ο οργανισμός μας μετά την διακοπή της άσκησης έχει την τάση να επιστρέφει στις αρχικές κακές του συνήθειες και χάνει όλες τις προσαρμογές και τα θετικά που αποκόμισε μετά από την υποβολή του σε συστηματική άσκηση.

     Έτσι, σταματώντας την προπόνηση εκτός του να χάνουμε την φυσική μας κατάσταση, την αντοχή μας και την ευεξία που αποκτήσαμε, πετάμε στον κάδο των απορριμμάτων πολύ ιδρώτα, κόπο αλλα και λεφτά…

     Η άσκηση λοιπόν θα πρέπει να είναι δια βίου και να γίνει τρόπος ζωής μας. Θα πρέπει να γίνει μια συνήθεια μας καθημερινή. Θα πρέπει να εισχωρήσει στην κουλτούρα μας και τότε θα γίνουμε απλά καλύτεροι άνθρωποι. Άλλωστε συμφέρει πολύ και το πορτοφόλι μας καθώς  τα γυμναστήρια προσφέρουν ετήσια πακέτα τα οποία είναι κατά πολύ οικονομικότερα από τις μηνιαίες συνδρομές προσφέροντας σας πληθώρα επιλογών κάτω από όλες τις κλιματολογικές συνθήκες και ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ στην συγκεκριμένη περίπτωση καθηγητή φυσικής αγωγής.

     Η λύση είναι προφανής….LADIES & GENTLEMEN’S..MOVE YOUR ASS…

Mύρκος Αριστείδης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού