solarium

Το Solarium, είναι μία συσκευή που παράγει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ελεγχόμενου φάσματος εντός των επιτρεπτών ορίων για τον οργανισμό, δηλαδή μόνο UVB και UVA.

Η υπεριώδης ακτινοβολία που παράγεται από το Solarium, διαφέρει από του ήλιου επειδή είναι ελεγχόμενη. Έτσι, αντίθετα από τις φήμες, το Solarium είναι λιγότερο επικίνδυνο από την έκθεση στον ήλιο, αφού περιλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο επιτρεπτά φάσματα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, χωρίς τους αστάθμητους παράγοντες του φυσικού περιβάλλοντος.

 Θετικές Επιδράσεις από τις Υπεριώδεις Ακτινοβολίες

             Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες έχουν αντισηπτική δράση, και καταστρέφουν ορισμένα βακτήρια και μικροοργανισμούς. Αυξάνουν τη κυκλοφορία του αίματος, ενισχύουν τη παραγωγή βιταμίνης D, και λειτουργούν θεραπευτικά σε αρκετές ασθένειες. Η ακμή, η ψωρίαση, η λεύκη, η οστεοπόρωση, οι μυαλγίες καθώς και τα ρευματικά προβλήματα βοηθούνται σημαντικά από τις UV, ενώ έχουν θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το μεταβολισμό

Στο γυμναστήριο μας το solarium  είναι όρθιου τύπου κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως επαφή με επιφάνειες που πιθανότατα θα έχουν ακουμπήσει άλλοι!!