ασφάλεια & υγιεινή

Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των ασκουμένων έχουν αυξήθει.Τα γυμναστήρια οφείλουν να βελτιώνονται και να πρωτοπορούν με στόχο την υλοποίηση των αναγκών!!!

 

Παρόλα αυτά,οι ασκούμενοι για την ομαλή λειτουργία ενος τέτοιου χώρου, οφείλουν να  σέβονται και να δέχονται ορισμένους κανόνες! 

Αναλυτικότερα...

Χρήση πετσέτας(όχι πια διακοσμητική)

Το χώρο που  γυμναζόμαστε  επιβάλλεται να τον  προσέχουμε όπως ακριβώς και  το σπίτι  μας. Θα πρέπει να διατηρούμε τον χώρο καθαρό  κ  ταχτοποιημένο  για να προστατέψουμε  την υγεία  και την ασφάλεια μας .

Ας σκεφτούμε ότι ο χώρος του γυμναστηρίου καθαρίζεται το πρωί και θα πρέπει να διατηρηθεί καθαρός και μαζεμένος σε όλη την διάρκεια της ημέρα αφού θα πρέπει να το βρει καθαρό και ο τελευταίος αθλούμενος της ημέρας. Έτσι ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε να φέρνουμε και να χρησιμοποιούμε την πετσέτα μας (δεν είναι διακοσμητική) ,σκοπό της  πετσέτας  είναι να απορροφά τον ιδρώτα μας όσο ασκούμαστε .Για αυτό τον λόγο  την απλώνουμε πάνω στα όργανα που πρόκειται  να χρησιμοποιήσουμε . Σε κανένα  δεν αρέσει  να εκτελεί τις  ασκήσεις  πάνω σε ιδρωμένα όργανα.

Καθαρά ρούχα και χρήση αποσμητικού

  Ερχόμαστε στο γυμναστήριο με καθαρά και φρεσκοπλυμένα ρούχα  και  πάντα  φροντίζουμε να έχουμε στην κατοχή μας ένα αποσμητικό  κατά την διάρκεια κ μετά το τέλος της προπόνησης .Δεν είναι καλό να μυρίζουμε( σαν  ασβοί)την ώρα που γυμναζόμαστε .Καλό  θα ήταν να αλλάζουμε και παπούτσια πριν την προπόνηση μας για να μην μεταφέρουμε τις σκόνες του δρόμου  στην αίθουσα που ασκούμαστε.

Τοποθέτηση εξοπλισμού στην θέση του

Βασικό κομμάτι  είναι η τακτοποίηση και διευθέτηση του χώρου που έχουμε προηγουμένως  χρησιμοποιήσει. Μεταφέρουμε και βάζουμε τα βάρη πίσω στην σωστή τους θέση  ώστε ο επόμενος  να τα βρει εκεί που πρέπει. Δεν είναι δουλειά του γυμναστή να μεταφέρει τα βάρη που οι αθλούμενοι  χρησιμοποιούν .Και θυμηθείτε  πόσο πολύ είχατε εκνευριστεί την τελευταία  φορά που τα είχατε βρει όλα ατακτοποίητα .Τέλος πάντα  χρησιμοποιούμε τις ειδικές ασφάλειες που υπάρχουν για τα όργανα πρώτα για την δική μας ασφάλεια και έπειτα για των συναθλούμενών μας, γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος  να μας φύγει κάτι από τα όργανα και να τραυματιστούμε ή να τραυματίσουμε κάποιον άλλον.

Όταν  τηρείτε όλους τους παραπάνω κανόνες ευγενείας ,ασφάλειας και υγιεινής συμβάλλετε στην δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος ,όντας το σωστό παράδειγμα στο χώρο που ασκείστε - δείχνοντας  παράλληλα και την καλή σας ανατροφή.

Το να προσφέρουμε ένα χώρο απόλυτα οργανωμένο είναι πολύ δύσκολο να το  κάνουμε μόνοι  χρειαζόμαστε και την δικιά σας βοήθεια.

 Ανδριέλος Βασίλης, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, M.Sc, duth, Maximize Athletic Performance.

Βόγκλης  Αντώνης, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής