fitness

Η λέξη Fitness σίγουρα σας είναι γνωστή, αφού είτε την έχετε διαβάσει ή την έχετε ακούσει από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης. Όλοι μιλάνε τόσο εύκολα για αυτή την λέξη λες και ο κόσμος όλος θα έπρεπε να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει. 

Ακριβής μετάφραση για τη λέξη Fitness στα Ελληνικά θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει. Μπορεί αρχικά η λέξη να μεταφραστεί σαν ικανότητα ή κατάσταση. Ίσως πολλές φορές έχετε δει την λέξη Fitness να συνοδεύεται από την αγγλική λέξη Physical. Physical Fitness σημαίνει φυσική ικανότητα ή φυσική κατάσταση.

"Είναι η ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να λειτουργεί με δύναμη, χωρίς υπερβολική κόπωση και με περίσσεια ενέργεια. Αυτό του επιτρέπει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κατά την διάρκεια της ημέρας και κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση άγχους - πίεσης." 

Η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει με το να είσαι αδύνατος, να έχεις λεπτή μέση, ή να διαθέτεις μεγάλους μύες. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ιδιοτήτων που μας επιτρέπουν να αποδίδουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στην εκτέλεση φυσικών δραστηριοτήτων έχοντας πάντα την απαιτούμενη ενεργητικότητα.

Η φυσική κατάσταση με την καλή υγεία αν και επηρεάζει η μία την άλλη δεν είναι το ίδιο. Υγιή άτομα μπορεί να είναι αγύμναστα, χωρίς καλή φυσική κατάσταση λόγω της έλλειψης άσκησης, για αυτό και οι καθημερινές τους ενασχολήσεις να διεκπεραιώνονται με δυσκολία. Από την άλλη πλευρά τα υγιή άτομα που είναι γυμνασμένα, μπορούν να εκτελούν τις καθημερινές τους ενασχολήσεις αβίαστα χωρίς πρόβλημα, αφού έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Σαφώς το fitness υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των ειδικών και σε αυτή την περίπτωση εννοούμε τους καθηγητές φυσικής αγωγής και όχι κάποιους ‘εμπειρικούς’ , απευθύνετε και έχει οφέλη σε όλα τα στάδια της ζωής του ανθρώπου.

 

Το γυμναστήριό μας σας παρέχει τρία διαφορετικά επίπεδα Fitness, όπου το καθένα από αυτά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και η βασική διαφορά τους είναι η αποτελεσματικότερη επίτευξη του στόχου σας.