Για ποιο λόγο οργάνωσα τα Clubs.

Παρακολουθώντας τις τάσεις της εποχής στον αθλητισμό και μάλιστα στο ψυχαγωγικό αθλητισμό - αθλητισμό υγείας παρατηρήσα ότι πάρα πολύς κόσμος έχει στραφεί σε υποθετικά πιο απλούς τρόπους εκγύμνασης ( τρέξιμο, ποδήλατο). Λέω υποθετικά γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά θα σας το εξηγήσω λίγο αργότερα. Όλοι λοιπόν αρχίσανε να τρέχουνε είτε άσφαλτο είτε βουνό και άρχισαν να κάνουν ποδήλατο είτε άσφαλτο είτε βουνό.

Στην αρχή όλα κάλα. 

Βάλανε ένα ζευγάρι παπούτσια ή πήραν ένα ποδήλατο και αρχίσαν να τρέχουν ή να ποδηλατούν  20΄με 30΄ σε χαλαρό τέμπο. 

Αυτό δεν είναι κακό.

 Το κακό αρχίζει απο την στιγμή που θα αποφασίσει ότι θέλει να περάσει το διπλανό  του ή να  πάρει μέρος σε αγώνες. 

Αρχίζουν  λοιπόν να αυξάνουν άναρχα το χρόνο  προπόνησης  αλλά και την ένταση με αποτέλεσμα να καταλήγουν με προβλήματα στους χόνδρους, στους μηνίσκους, προβλήματα στη μέση και να έχουν  πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς.

Τελικά φτάσανε τη χαρά "του κάνω κάτι για μένα" να το μετατρέπουν σε πόνο και ώρες φυσικοθεραπείας.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που φαίνεται απλό ( έλα μωρέ βάζω ένα ζευγάρι παπούτσια και έφυγα) δεν είναι τόσο απλό.  Ακριβώς το αντίθετο, είναι αρκετά περίπλοκο και μάλιστα εάν το πάρεις αψήφιστα δημιουργεί πάρα πολλά  προβλήματα, πολλά από τα οποία θα εμφανιστούν πολύ αργότερα σε ανύποπτο χρόνο χωρίς να τα περιμένεις και άλλα θα τα έχεις μια ζωή.

Για αυτό το λόγο αποφάσισα να ετοιμάσω τα τρία Clubs.  Σκοπός μου  να προσφέρω πολύ καλά οργανωμένο προπονητικό πλάνο προσαρμοσμένο στις ικανότητες και το επίπεδο φυσικής κατάστασης του κάθε αθλούμενου, να το εξελίσσω και να το βελτιώνω ανάλογα με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του καθένα προσωπικά. Να καθορίσουμε ρεαλιστικούς στόχους και να τους επιτύχει  χωρίς τραυματισμούς και χωρίς ανεπανόρθωτες καταπονήσεις στο σώμα του. 

Στόχος μου είναι να προσφέρω  σε όλους όσους θέλουν να αθληθούν με αυτό το τρόπο,  ασφαλή και μακροχρόνια ενασχόληση με το συγγεκριμένο χόμπι με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αφενός στην φυσική κατάσταση και αφετέρου στην επίδοση.

Γιατί το χόμπι θα πρέπει να είναι χάρά όχι πόνος.

 

Παλές Φυδάνης 

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Βελιγραδίου