Ρυθμική γυμναστική

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα  άθλημα αποκλειστικά γυναικείο και εκτελείται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά πάντα με συνοδεία μουσικής σε προγράμματα με σχοινάκι, στεφάνι, μπάλα, κορύνες και κορδέλα.

 Τα παιδιά σας έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν δύναμη, ευλυγισία, χάρη, και αρμονία στην κίνηση τους αλλά και ευφυΐα λόγω του είδους των ασκήσεων.

Η ρυθμική γυμναστική συνδυάζει τον χορό και την γυμναστική.

Δομεί το σώμα αλλά και την ψυχή του παιδιού συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση και διατήρηση της ψυχοσωματικής και διανοητικής υγείας.

Στις μικρές ηλικίες μεγάλο ρόλο παίζει το παιχνίδι, με το οποίο το παιδί μαθαίνει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρο του. Μέσα λοιπόν από τον αυτοσχεδιασμό που τα προσφέρει η ομαδική δραστηριότητα γυμνάζεται, φαντάζεται και δημιουργεί(παίζει). Έτσι, καλλιεργεί το πνεύμα του, την ευστροφία του και την κριτική του ικανότητα ενώ αποβάλλει δισταγμούς, ανασφάλειες και φοβίες. Ενισχύεται με τον τρόπο αυτό η αυτοπεποίθηση του και τονώνεται το αίσθημα ασφάλειας αποκτώντας έτσι ψυχική και σωματική δύναμη, κατάλληλα εφόδια για το μέλλον.  Το παιδί λοιπόν μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι και την άσκηση να μοιράζεται, να συναγωνίζεται και ταυτόχρονα ν’ αθλείτε   και να ψυχαγωγείται.

 

Έναρξη μαθημάτων ρυθμικής γυμναστική  Δευτέρα 20/09/2021.

Οι εγγραφές άρχισαν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο 2531029019  ή στην γραμματεία του γυμναστηρίου Action club.